Nåldynan som växte och blev stor.

Jag fick detta mönster av en av våra praktikanter förra året. Mönstret kommer från underbara Heather Bailey. Jag älskar mönstren hon gör eftersom de är lätta att följa och otroligt fina. Hennes tyger är också helt fantastiska.


Jag var egentligen inte i behov av en liten nåldyna, men ville ändå sy en fin elefant. Jag skannade in mönstret på jobbet och blåste upp det i olika procent i skrivaren. Resultatet blev en fin elefant att ställa i hyllan och att leka med. Jag gjorde även en i en liten mindre storlek (lillebror elefant) i blått, men den hade en av mina pojkar lekt bort vid fotograferingen. I det egentliga mönstret skulle elefanten bli 10 cm hög, men denna blev 20 cm. Riktigt rolig att sy och mixa och matcha resttyger med.



Min heliga trädgårdsbok.

Jag kommer aldrig ångra att jag började föra dagbok över trädgården förra året. Boken har jag själv fixat eftersom jag är lyckosam att arbeta på ett tryckeri. Jag har tagit och skurit en rejäl bunt papper i 297x297 mm och spiralinbundit det. Jag brukar sitta och kladda i denna när jag funderar och tänker på hur fin min trädgård ska bli i framtiden. Här finns skisser, foton, illustrationer, tips, idéer och jag har t.o.m. klistrat in använda fröpåsar på växter jag brukar ta frö från och som jag lyckats med.

Ja, sicken kladdmaja jag är!


Förbered sommaren.

Snart dags att börja gräva i rabatterna, min pyssliga ådra har börjat ta fart. Först måste vi förbereda inne och låta alla fina sommarblommor och grönsaker gro. Små bebisplantor har redan tittat upp och i år har jag återanvänt tidningar till mina omplanteringskrukor. Mycket effektivt då de ändå multnar bort när de kommer i jorden eller ska i större krukor.



Gör hemmagjorda krukor
:

Du behöver 1 st tidning (fördelsvis en broschyrhäftad tidning), en sax, en burk utan lock (beroende på storlek du vill ha på din papperskruka, jag använde en liten vas), något lite tyngre att platta till botten med (jag använde en kryddburk).



Klipp tre remsor i ett lager av tre ark:


Rulla med hjälp av din burk:


Tryck ner botten i burkens öppning:


Ta väck burk och banka sedan till botten med något tyngre och passande:


Blev ju jättebra! Fyll nu dem med jord och sära på dina små bebisar.

Jag gör mina fröetiketter i färgskrivaren, laminerar och klipper till. Skriver även när jag sådde fröna på etiketten med en cd-penna. Dessa etiketter får följa med ut tills plantorna blir stora nog att blomma. Till detta har jag en egengjord trädgårdsbok där jag planerar och för data som jag ska visa en annan dag. Ordning och reda så blir allt perfekt!




RSS 2.0