Ge tråkiga lådor liv!

Ta en skokartong eller annan fin låda med lock. Klä den i något snyggt tyg med hjälp av sax, lim och pensel.

Denna avlånga skolåda gjorde jag precis om med tyg, ska bli förvaring till alla mina lösa blixtlås och diverse band. Jag använder mig av Panduros "stenlim" (utmärkt till tyg och kartong) som jag penslar på kartongen och sen sitter tyget stenhårt ;).

Mönster - Pumpor som varar förevigt




Jag har sett sydda pumpor förr, de är otroligt fina. Jag gick hem funderade, vill ha sådana, klurade ut hur jag skulle göra och så sydde jag en massa egna. Jag gjorde olika storlekar, dissekerarade gamla kuddar och fyllde och sydde.



Inne i allt glömde jag att fotografera processen men har satt mig framför datorn och illustrerat hur man gör.
Här kan du ladda ner det. Superenkelt! Barnen älskar att slänga runt med dem! Visa mig gärna era pumpor!




Virkad sjal

Blev klar med en sjal igår som jag blev jättenöjd med och den kommer definitivt att användas flitigt. Det enda jag inte gjorde var kanten som jag fortfarande inte vet om jag ska virka dit eller inte... tycker den är bra som den är.
Mönster finns gratis på DROPS Design garnstudio här.

... och så tog jag lite fjöntiga kort på mig själv med den =).


Björnbärssylt

Vi har varit på Österlen hela helgen, tillsammans med svampplockning så plockade vi en påse full med björnbär.
Jag älskar björnbärssylt och min sambo tycker mer om paj. Vi delade 50/50 så han fick sin paj och jag fick min björnbärssylt.

Det är så enkelt att göra sylt! Kastrull, björnbär, socker, lite vanilj och natriumbensoat. Pektin om man vill göra de mer marmeladaktig och fast.

Till ca en halvliter (var nog mer) björnbär så tog jag  1 1/2 dl socker, en halv tsk vaniljsocker, lät det koka i 15 min. Hällde i ett halvt kryddmått natriumbensoat (för längre hållbarhet) och vips hade jag mina burkar med sylt.

Gott, gott!!!

Tävla och vinn produkter från Garntjänst!

Garntjänst är välkänt i de flesta hem där man finner kreativa och handarbetsintresserade människor. Här hittar du massor av garn och mönster till allt från klassiskt snygga kläder till trendiga och moderna plagg. Med en historia som sträcker sig 140 år tillbaka i tiden samlar vi nu allt handarbete under ett tak på www.garntjanst.se.





”Jag är med och tävlar om valfri produkt hos Garntjänst, hos Stickamera, var med du också!”

Mönster till en virkad korg


Nu har jag översatt ett mönster från denna pdf: http://www.premieryarns.com/patterns/124.pdf

Jag blev precis klar med denna korg som jag tänkt ha till bröd, äpplen och nötter osv. Den blev faktiskt rätt rejäl så jag behöver inte stärka den alls. Jag använde mig utav ett tjockt ullgarn, går säkert bra att använda akrylblandat garn som känns lite tjockare eller dubbelt garn. Min mäter ca 20 cm tvärsöver.

Tyvärr måste jag ta bort det översatta mönstret för jag har tyvärr inte frågat om rättigheter att publicera det ännu. Men nu väntar jag på svar... håller tummarna. Håll till godo med länken sålänge.

RSS 2.0