Sy ett etui till make-up penslarna

Från skiss till verklighet, nu har jag äntligen mitt egendesignade etui klart. Självklart delar jag med mig!


Så här såg min skiss ut innan jag satte igång och mätte ut tygbitar och började fundera hur jag skulle få ihop allt.
Vill verkligen ha mina sminkborstar och penslar samlade så att de lätt kan tas med eller hängas undan. Så här blev det färdiga etuiet:

Mönstret och beskrivning finns här!

Skulle jag göra om något så hade jag nog kortat ner knapphålsbiten, den behöver inte vara så lång. De små fickorna blir bäst om man hoppar över en rad eller flera med raksöm från underliggande ficka, blev lite tajt att stoppa ner de små ögonskuggs applikatorerna.

Älskar blommor!


Jag har en hel rabatt fylld med blommande vita anemoner, blir så glad när man har tillräckligt för att plocka in och sätta i vas! Vill ha hit sommaren nu!

Storshopping!


Har fyndat en massa underbara Tilda tyger på Panduro hobby outlet igår!!!  Jag skulle kunnat köpt ännu mer, men det hade svidit i plånboken. Kan inte bärga mig att få börja sy. Har planer på att sy lite vimplar till sönerna.

Sy en enkel necessär


Supersnabb att sy! Bra modell att rota runt i. Tar bara 30 minuter för den vane, anpassa storlek efter blixtlås.
Här kan du ladda ner beskrivningen som pdf.


Veckomeny v. 21-22

Hu, så trött jag är idag då jag t o m somnade framför TV:n! Inget pyssel blev det heller, men dock en matsedel och förberedelser för storhandling imorgon.

Här finner ni hela pdf:filen med recept inkl. inköpslista att fylla i.


Mer grattiskort...

Hann bara med två till igår, de tar ju sin tid att göra =) Jag använde ett av de virkade hjärtan jag gjorde för en tid sedan på ett av korten. Mönster på hjärtat hittar du här.

Sedan har jag gått loss på symaskinen med det andra!


Grattiskort!

Hela juni och juli är fylld av födelsedagar så jag har börjat förbereda en massa grattiskort. Det är så bra att ha en massa i lager för det är alltid det man kommer på i sista sekund och då finns ingen tid att sätta sig ner och scrappa.

Imorgon kommer jag visa fler då jag håller på för fullt idag.


Våga blanda material - Jag använder jättemycket virkat på mina kort. Söta små blommor är så enkla och snabba att göra!

Rosetten gör ni på detta vis:



Välj tre band i olika bredd. Den bredaste klipper du längst, och den smalaste klipper du kortast. Klipp den längsta i den storleken du vill att den slutliga rosetten ska vara.



Vik banden på längden och klipp från öppningen snett inåt i vecket i var ända.


Lägg banden på varandra med den bredaste underst och kortast överst.


Tag och klipp en bit av samma sort av band du använt till det kortaste och knyt runt i mitten. Knuten gömmer du baktill och klipper av ändarna. Nu är rosetten färdig att monteras med limpistol på ett redan fastklistrat band.




Projekt mormorsfilt


Jag har gjort en hel kasse med rutor (under 6 månader), men än är det inte klart. Alla små nystan har hamnat här, det ska bli en filt med naturvit kant/botten och en salig blandning av färger på rutorna.
De bästa beskrivningar av rutor har jag hittat här på svenska och med bilder. Det enda annorlunda jag gjort med denna filt är att jag även virkat störrerutor (8 varv) och efter 4:e alt. 8:e varv virkat ett varv runt med fast maskor med samma garn på alla rutor (i detta fall naturvitt). Jag lovar att visa hur den blev när den är klar.

Massor med idéer inför semestern


Ovan ser ni min egensnickrade blomsterlåda (gjord av gamla bräder) som jag fyllt med bukettranunklar, tagetes, fingerört och förhoppningsvis kommer där snart upp en blandad mix av fuchsior. Den underbara ministam-rosen fick jag av min väninna i en fin betongkruka. Rabarberbladet har jag själv gjort för tre-fyra år sedan, men ska definitivt göra fler saker i betong i sommar. har kollat runt på olika sidor och fått en massa idéer bla på Pysselitens blogg, blir ju helt fylld av inspiration och det kliar i fingrarna att börja gjuta.

Här ska det gömmas något värdefullt...

...till en värdeful person.



Det är så kul att göra sina egna askar än de tråkiga man ibland får i affären. Superenkelt!
Jag har gjort en liten mall till er som går att hämta här.
Ett tips är att förstora båda mallarna i procent vid utskrift så får du dem större eller mindre i varierande storlekar.

PS. Åh, jag blev riktigt glad att det är så många som läser min blogg!!! Kram på er!

Veckomeny v. 20-21

Här kommer veckans fem middagar. Anledningen till att jag bara väljer att handla hem till fem dagar är att ibland blir man bortbjuden eller känner för en pizza.

Dag 1
Varmrökt sommarskinka med kall örtsås

Dag 2
Fetaostfylld fläskytterfilé

Dag 3
Indisk lammgryta med mango och koriander

Dag 4
Pasta al forno

Dag 5
Klassisk taco med köttfärs

PDF-fil med alla recept finns här.

Sy min nya sminkväska, beskrivning finns här


Jag har då knåpat ihop en sybeskrivning för första gången på en väska jag haft i huvudet och tänkt sy väldigt länge. Nu när det blev långhelg hade jag äntligen chansen. I den har jag proppat allt mitt smink som annars bara ligger och dräller i badrummet. Väskan hänger numera snyggt på en krok i badrummet, och så blev min sambo glad!

Beskrivningen finner ni här (klicka och ladda hem eller printa). Har ni frågor så bara fråga!

Kuddkrig

Mönster på "Stjärnkudde"
Min äldste son älskar dessa kuddar och har nästan lekt sönder dem ;). Ska snart ta och sy flera, L:et är eget gjort och ritat på fri hand för att efterlikna många av de mönster man kan köpa för just bokstavskuddar. Stjärnan är gjord med hjälp av Illustrator.



Har printat ut stjärnan del för del på A4 och tejpat ihop. Dessvärre hittade jag inte exakt den mallen jag använt mig utav till denna röda kudde i plysch, men jag har fixat en ny, och förhoppningsvis inte alls så olik den jag hade innan. En pdf att printa ut, bara klipp och tejpa enligt anvisningar, stjärnan blir ca 54 cm i diametern (alltså rätt stor) om du printar på A4 i 100 %. Rita av mall på dubbelt tyg och lägg till 1 cm sömsmån. Klipp ett snitt inne i hörnen. Sy räta mot räta och lämna en ca 5-10 cm öppning för vändning och fyllning. Sy ihop med en smygsöm för hand. Så där! Nu har du en egen stjärnkudde. Genom att skriva ut hela dokumentet i mindre storlek så kan du variera dina stjärnkuddar i storlek. Lycka till!

Mönstret hittar du här som pdf-fil. Bara att printa eller ladda hem.

Jag håller på med en beskrivning på en väska jag gjorde till allt mitt smink i helgen, har en sambo som var rätt trött på att det låg huller om buller... kommer kanske imorgon =)


Hjärtar dig!

Regn och rusk men desto mer inomhuspyssel hinner man med.

Idag har jag virkat små söta hjärtan som jag pimpat lite med rosett och band, tänkte ha dem när jag gör kort eftersom de bara är 3,5 cm som bredast.
Mönstret hittade jag här, beskrivningen är på engelska. De är väldigt enkla så här kommer en beskrivning som jag översatt:

Jag använde mig utav virknål 3,5 och ett naturfärgat bomullsgarn.

  • Gör 5 luftmaskor (lm)
  • Gör en tredubbelstolpe i första lm längst bort från virknålen (alla följande maskor görs i detta hål)
  • sedan två dubbelstolpar i första lm
  • sedan tre stolpar i första lm
  • gör en lm (för att börja forma spetsen på hjärtat)
  • sedan en dubbelstolpe i första lm
  • 3 stolpar i första lm (nu börjar vi på andra halvan av hjärtat)
  • två dubbelstolpar i första lm
  • två tredubbelstolpar i först lm
  • gör två lm
  • Gör en smygmaska i första lm (vilket har blivit ett hål i mitten av hjärtat) dra åt garnet, fortsätt sedan att göra 25 luftmaskor (ska forma så att hjärtat går att hänga), gör sedan en smygmaska i andra luftmaskan från hjärtat utav de 25. Fäst och sy in ändarna.
Ska definitivt spara detta mönster och göra en massa hjärtan till jul.

Tänkte även berätta om de fina broderade band som jag beställde för något år sedan:
(fast jag glömmer nästan alltid sy fast dem på mina alster)


Fyndigt va! När jag var inne och kollade nu var priset för 50 st inkl. frakt 273 kr. Ska nog beställas en omgång till fast med annan färg. www.minanamnband.se heter platsen. Ett tips om man bara vill ha enkla namnlappar att sy på eller stryka på.


Mina nålar fick äntligen sin nåldyna

Jag har letat efter den ultimata nåldynan och snubblade över denna underbara nåldyna igår från Heather Bailey.
Skitbra beskrivning och lätt att sy, ladda hem den här eller tryck på bilden nedan. Ska genast ut i butik och köpa på mig pastelliga patchtyger (har ju inga hemma) och göra fler, och ut på loppis och knappfynda.



Jag tog genast fram tyg, knapp (hade inga roliga hemma tyvärr, det blev som det blev), band och började klippa och sy!


Och resultatet; mina nålar fick sin nåldyna!!!



Morsdagskort till mamma


Igår kväll hann jag med att scrappa lite kort. Bland annat ett jag ska skicka till mamma. Jag blev sisådär nöjd med resultatet men det är ju tanken som räknas =).


Tavelfärg + en vägg = kreativitet



En vägg och skoltavelfärg, här ska det målas!


Först har jag mätt upp och gjort raka linjer med hjälp av ett vattenpass, stållinjal och en blyertspenna.

Tejpa sedan utanför blyertslinjen med maskeringstejp, måla över maskeringstejpens kanter på insidan med samma färg du använt/har på väggarna (om du har möjlightet). Detta gör att du får spikraka kanter och svart färg kommer inte in under maskeringstejpen.

Jag har rollat på tavelfärgen i 3 lager. När den sedan är dammtorr avlägsnar jag tejpen och det kan börja ritas.
Denna färg var otroligt snabbtorkande och inte alls så tunn som jag hört att tavelfärg kan vara.

Gissa om min son blev glad!!!





Återanvänd pärlor och hängen från trasiga smycken!



Jag och min äldsta son "lekte" lite med pärlor idag. Jag gjorde ett litet hänge som man kan ha i ett halsband, dekorera väskan eller ha i nyckelringen:




1. Klipp till ett ca 40 cm långt band och använd pärlor du vet att du kan få in två band i.
Jag använde mig utan lin vilket är grövre och styvt och lätt att trä pärlor på utan nål.



2. Trä 11 st pärlor centrerade på bandet och trä sedan en pärla över båda trådarna.




3. Fortsätt sedan med att trä 5 pärlor på vänstra tråden och 5 st på högra, sammanfoga sedan båda trådarna med en pärla. Nästa omgång trär du som ovan men skippar sista och knyter ihop och klipper av bandet/tråden. Där tråden har sammanfogats sätter jag ett hänge (i detta fall från ett söndrigt berlock armband)



Enkelt, supersnabbt och fint =)


Min sons arbete blev lite mindre avancerat,
men jättefint!

Stickat till Desperate Housewives!

Så var det tisdag och min TV-dag =)

Jag måste ha händerna igång annars blir det en massa småätande framför TV:n. Just nu håller jag på att sticka en tröja till min minsta grabb. Jag hittade gratismönstret hos Järbo Garn fast jag valde att sticka i färgen apelsin. Är nästan klar med tröjan bara en liten arm kvar. Jag får hålla tummarna för det är mitt första mönsterstickade plagg! Den kanske ser för j**lig ut när den är ihopsydd. Mönstret hittar ni här, som en pdf-fil.





Veckomeny v. 19-20

Wow, nu jäklar har jag fixat till en pdf på hela menyn och inköpslista därtill. Tillägnad till alla som vill ha tid till annat och inte behöva undra vad man ska laga när man kommer hem från jobbet! Bara att sätta sig och skriva ner vad man ska inhandla!

Du kan även ladda ner det som en ren pdf-fil här och spara.

Här är hela veckomenyn som vi ska handla till:

Dag 1
Limekyckling

Dag 2
Kotlett med fetaosttopping

Dag 3
Grillade revbensspjäll

Dag 4
Stekt fisk med squashfjäll och het gazpacho

Dag 5
Isterband med couscous och tzatsiki


Bäst förra veckan var helt klart broccolisoppan- SÅ GOD!!!

Inte långt efter kom broccoli och pastagratängen.

Något ni bör undvika var kycklingkebaben - men kan vara att vi fick tag på ett så jädra torrt bröd.

 




Virkat klart två mössor

Har virkat två nya varma mössor till kommande höst. En med snäckskalsmönster i turkost eskimogarn (100% ull) och en med vanliga fasta maskor i ett oregelbundet akryl restgarn jag fyndat, i mintgrönt och olivgrönt. Sedan en stor fin blomma på den.


Rabarberplockning



Dags att skörda första rabarberna! De har verkligen växt sig dunderstora sedan förra veckan då jag gödslade dem lite. Funderar på en rabarberpaj på onsdag, när man slutar lite tidigare på jobb, mums filli babba!
En av dem var riktigt megastor, den som min son stoltserar med nedan.




Planterat

Har varit ute och pysslat i trädgården idag.

Satt lite fröer bland annat en jätte häftig Klematis sort som heter "Korean Beauty" får se om den tar sig.



Så här ser mitt egensnickrade planterings bord ut:



Och här driver jag upp mina växter nu i maj när det är lite varmare (tja jag hoppas att det blir varmare)
:




Frysa in gräslök

Dags att frysa in gräslöken och ta fram och njuta av den längre fram! De har redan blivit tjocka och långa i trädgården. Vill ju inte att den ska bli träig och tjock.

  • Skölj

  • Hacka
  • Märk en burk

  • Frys in, här har jag även fryst in persilja från trädgården.



    See you later, nyttigheter!

Virka en trasmatta

Nu har jag äntligen bestämt mig vad min blogg ska handla om:

Mina pysselprojekt!


Jag har alltid något på gång, pillar alltid med något framför TVn eller sitter med något projekt vid mitt full belamrade skrivbord. Oftast har jag många bollar i luften. Jag vill gärna dela med mig utav mina idéer eftersom många frågat vad jag har på G. Just nu är ett av mina projekt att virka en trasmatta. Busenkelt! men det kommer ta lite tid. Jag lovar lägga upp resultatet när den är klar. Jag tyckte det var så synd att slänga alla gamla kläder som mina pojkar haft. Antingen hade de fläckar som inte gått bort, var söndriga eller alldeles för tvättslitna att ge bort eller sälja vidare. Så kom jag på idéen.
Jag har sorterat kläderna i färger, just nu använder jag mig utav blåa, gråa, vita och svarta kläder.

Virknålen jag använder mig utav är i storleken 10. Observera att jag är vänsterhänt så min virkning kan se lite avig ut!

  • Ta ett plagg, klipp bort knappar och hårda kantsömmar.

  • Klipp upp plagget i sömmarna så att du får ett så platt stycke tyg som möjligt.


  • Sedan börjar du att klippa ca 1,5 cm breda remsor så långt som möjligt. jag brukar klippa runt, runt, runt.





  • Virka så många luftmaskor du vill att mattan ska vara bred. När du är nöjd vänder du på arbetet och virkar ett varv med fasta maskor. Avsluta med alltid varvet med en luftmaska, vänd arbetet och fortsätt med fasta maskor. När tygremsan är slut för första plagget knyter jag ihop remsorna och fortsätter med nästa plagg som jag klippt i remsa. Så här långt har jag kommit:



Nice!

Veckomeny v. 18

Veckoplanerat middagar nu, som ska handlas imorgon av min käre sambo som är pappaledig. Budgetmat såklart, efter att kollat butikens flygblad! Länkat de recept jag valt!


Dag 1

Kassler & Broccoligratäng

Dag 2

Örtmarinerad Kyckling med ris

Dag 3

Fish n Chips

Dag 4

Kycklingkebab i pitabröd

Dag 5

Broccolisoppa med Italienska smaker

Broccolisoppa med Italienska smaker

 

Broccolisoppa med Italienska smaker

Broccolisoppa med italienska smaker

Broccolisoppa med italienska smaker
Lägg till i inköpslistan

Min inköpslista

Laddar...

Receptet är tillagt

Spara recept

Laddar...

Receptet är tillagt

Rapportera receptfel

Rapportera receptfel

Laddar...

Meddelandet är skickat

För att enkelt kunna dela med dig av våra recept och artiklar via e-post eller i sociala medier finns dela med dig funktionalitet på ICA.se.

Tävlingar

Receptbildstävling
Laga, fota, mejla och vinn!

Hjälp, vi behöver fler receptbilder! Välj ut ett recept, laga, fota och mejla sen in det till oss. En vinnare får matcheckar till ett värde av femhundra kronor.

Tips

kundtj_visom_katrinal
Ny design

För 13 år sedan lanserades ICAs första hemsida. Nu har vi gjort en redesign för att göra det lättare och mer inspirerande för dig som besökare. Ge oss gärna feedback via "Tyck-till"-länken i toppen!

Hälsningar Katrina Lindqvist, webb-ad

Hälsa

crepes_385x327
Kocka nyttigt med ICA Gott liv!

Reta smaklökarna med kardemummakaka, spaghetti med räkor och chili eller färsbiffar med ajvarcréme.

  • Buffé nr 4 2010
  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4

Ingredienser

Gör så här

1. Skär purjolöken i tunna skivor.
2. Fräs dem i margarin i en kastrull. Skär broccolin i bitar (ta bara bort
det yttersta på stjälken) och tillsätt det till purjolöken. Tillsätt vatten och buljongtärningarna.
3 Låt soppan koka ca 15 minuter utan lock.
4. Skölj vita bönorna och tillsätt i soppan.
5. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Vispa ner crème fraiche,salt och färskpressad citronjuice.
6 Servera med skalade räkor. Ringla gärna över lite chiliolja.
FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och crème fraiche. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen


RSS 2.0