SEMESTER!

Nu ska jag ha lite semester, kan hända att jag inte hinner lägga upp så mycket pyssel. Jag ska även leta upp lite fina priser som ni ska kunna vinna nu när jag äntligen fått hela 1000 unika besökare. I'll be back!!!

Sy en personlig kuvertväska

Jag ska på stort kalas på lördag där jag ska bära en aftonkläning. Jag hade ingen svart kuvertväska så då blev det att jag sydde en utav ihopplockat material hemma. En kasserad gammal fuskskinnjacka och diverse dekorationer från bla banden man klipper av från klädesplaggen man köper.
Beskrivning kan laddas hem här!Kudden är fixad!

Sprätt, sy igen och på med tryckknappar så blev den helt klart bättre.

Kuddprojekt

Jag har hållt på med detta projektet ett tag närmare ett halvår skulle jag tro, men ÄNTLIGEN idag blev jag klar med kudden. Det blev en riktig färgklick i soffan:

Dessa fina virkade blommor hittade jag här, från Sarah London. Jag valde att virka i bomullsgarn från Stoff och Stil (de har massor till ett bra pris) i alla möjliga färger med virknål 3. Innerkudden är från H&M Home och kostade ynka 19:-. Jag hittade en naturvit stuvbit i plysch (ej elastiskt och det hurrade jag för) för 5 kr i fyndkorgen på IKEA. Jag ska försöka sy in kudden en aning eftersom fodralet blev lite löst (måste mätt lite galet)


Ett litet virkat underlägg


Jag har precis virkat denna söta lilla duk som mäter 14 cm i diameter. Den är från början från en engelsk virkbeskrivning och jag funderar på att göra om mönstret så de passar som glasunderlägg. Dvs skippa några varv i mitten.

Jag kommer inte ihåg vart jag fått det från men här kommer en översättning av mönstret:

Jag använde mig utav stålvirknål boye 7 (1,65 mm) och ett tunnt bomullsgarn.

Gör 4 lösa luftmaskor (lm) och slut dem till en ring med 1 smygmaska (sm).

Varv 1) 1 lm, 16 fasta maskor (fm) om ringen, avsluta med 1 sm i första fm
Varv 2) 1 lm, 1 fm i samma maska och sedan 1 fm i var maska runt om, avsluta med en sm i första fm.
Varv 3) 1 lm, 1 fm i samma maska, 1 lm (1 fm i nästa maska, 1 lm) runt till sista maskan, avsluta med en sm i första fm.
Varv 4) 1 sm om första lm från föregående varv, 1 lm 1 fm i samma maska, 3 lm *1 fm i nästa lm utrymme, 3 lm* runt, avsluta med en sm i första fm.
Varv 5) 1 sm i första luftmaskbågen, 1 lm, 1 fm i samma maska *4 lm, 1 fm i nästa lmbåge* runt, avsluta med 2 lm och 1 stolpe (st) i första fm för att forma sista lmbågen.
Varv 6) 1 lm, 1 fm i samma maska *5 lm, 1 fm i nästa lmbåge* runt, avsluta med 3 lm och 1 stolpe (st) i första fm för att forma sista lmbågen.
Varv 7) 1 lm ,1 fm i samma maska *6 lm, 1 fm i nästa lmbåge* runt, avsluta med 3 lm och 1 dubbelstolpe (dst) i första fm för att forma sista lmbågen.
Varv 8) 1 lm, 1 fm i samma maska *7 lm, 1 fm i nästa lmbåge* runt, avsluta med 4 lm och 1 dubbelstolpe (dst) i första fm för att forma sista lmbågen.
Varv 9) 1 lm, 1 fm i samma maska, 3 lm, 1 st i nästa m, 3 lm *1 fm i nästa lmbåge, 3 lm, 1 st i nästa m, 3 lm* runt, avsluta med 1 sm i första m.
Varv 10) 3 lm, 1 st i samma maska, 3 st i lmbåge, 1 st i nästa st, 3 st i nästa lmbåge *2 st i nästa m, 3 st i nästa lmbåge, 1 st i nästa st, 3 st i nästa lmbåge* runt, avsluta med en sm i första fm.
Varv 11) 3 lm (räknas som första halvstolpe, hst och första lm), hoppa över nästa stolpe, *1 hst i nästa st,  1 lm, hoppa över nästa st* runt, avsluta med 1 sm i andra lm av första 3 lm.
Varv 12) 1 sm i nästa lm utrymme, *6 lm, hoppa över två lm utrymmen, 1 fm i nästa lm utrymme* runt, avsluta med en sm i första fm.
Varv 13) 1 sm till första lmbågen, 1 lm, 8 fm runt lmbåge, * 1 lm, 8 fm runt nästa lmbåge* runt, 1 lm, 1 sm i börja av varv. Klipp av och fäst. KLART!

Ge gärna mig tips om användning för denna lilla duk =)

Tårtbilden som gjorde tårtan


Jag provade på att beställa hem en tårtbild köpt på nätet (Tradera) för att dekorera mina annars miserabla tårtor.
Det funkade jättebra och blev jättebra. Jag t.o.m imponerade på en och annan, mest min 4-åriga son som blev överlycklig över sin födelsedagstårta. Först blev jag lite nervös då den veckade sig jättemycket när den lagts på tårtan och började suga åt sig gräddens fukt. Men efter försiktigt duttande med fingrarna kunde jag släta ut den utan problem.

Utdrag från säljarens instruktioner:

"Ätbar tårtbild med ett års hållbarhet - Bästa resultat uppnås med grädde. Används en marsipanplatta tar det något längre tid för bilden att smälta in i tårtan. Känns marsipanplattan väldigt torr på ytan efter utkavlingen kan man applicera en mycket tunn dimma av vatten med någon handspruta. Spruta sparsamt. Alternativt kan man pensla på vatten, men lämna inga pölar kvar. Lyft försiktigt upp bilden och lägg den på tårtan, börja från mitten och släpp ner ut mot kanterna. Om det uppstår några veck eller bubblor när bilden appliceras, tryck lätt med ett finger uppifrån, stryk ej över ytan då bilden kan gå sönder då. Strax har bilden smält in i tårtan och försämrar varken tårtans smak eller konsistens.
Dekorera gärna tårtan med sprits för att dölja bildkanterna. För bästa resultat ska bilden appliceras minst en timme innan servering och bör ätas upp inom 24 timmar. Förvara inte den färdiga tårta i tättslutande förpackning eller under kupa där kondens kan uppstå, då detta kan få bilden att bubbla sig.

Innehåll:
Potatisstärkelse, vatten, vegetabilisk olja, godkända ätbara vegetabiliska färger"

Veckomeny v 23-24

Här kommer ny meny, ladda ner hela pdf:en här. Tyvärr hade vi förmycket ståhej med kalas och så vidare så det hanns inte med förra veckan.

Dag 1

Pasta med heta räkor

Dag 2

Köttfärspaj

Dag 3
Maritas kycklingfilé denna har vi ätit ett par gånger och är riktigt god!!!

Dag 4
Torsk med ugsbakade tomater och kapris

Dag 5
Primör pizza

Extra gott

Kladdkaka med hallonVik en söt fjäril

Nu har jag fått lite kläm på en origami fjäril. Varför inte pryda dukningen med lite fjärilsservetter i sommar.

Detta klippet var otroligt lätt, kan ett barn så kan jag =)


Fixa fina flaskor till bordsvattnet

Imorgon ska vi ha 4-års kalas för min äldste. Riktigt stressigt har det varit idag, med storhandling, presenthandling, bakning, förberedelser och trädgårdsfix. Bara frågan om jag och min sambo får upp tältet imorgon fm själva, allt för att vara på den säkra sidan när vi tänkt ha kalaset ute.

Istället för vanliga bringare till vattnet så har jag köpt på mig IKEAS "SLOM" flaskor som rymmer 1 l. Riktigt snygga för det billiga priset av 20 kr/st. Men så har jag piffat upp dem lite såklart.

Med hjälp av schabloner, tejp, skumgummiapplikator och frostat glaslack (från Panduro) så skrev jag "vatten" på flaskorna. Lacket är rätt tåligt och kräver skrubb och riktigt varmt vatten för att få bort. Vill man ha det ännu bättre hållbart så värmer man det i 160 grader i ugnen ca 30 min. Jag ska tvätta bort det senare och använda flaskorna som saftflaskor =)

En virkad elefant av restgarn

Jag virkade en randig elefant för några dagar sedan framför en film. Ett gammalt mönster som jag hittade här: www.crochetnow.com det är på engelska men inte så avancerat.

Den blev inte alls lika fin som på bilden tyckte jag, jag är inte världsbäst på att sätta ihop delarna och svor mycket. Min sambo gillade den skarpt och påminde honom om hans forna 70-tal. Hans mamma brukade nämligen också virka ihop saker från restgarn när han var liten. Hoppas mina barn gillar den lika mycket. Den blev rätt så stor, nästan 30 cm lång och mest virkat av tjockt ullgarn på virknål 6. Ögonen är barnsäkra och köpta på Panduro Hobby.

Sen är jag så lycklig att jag strax nått 500 unika besökare sedan jag startade bloggen för drygt en månad sedan!!! TACK för alla uppmuntrande och vänliga kommentarer!

RSS 2.0